Frågor och svar

Hur funkar egen insamling?

  1. Bestäm vilket ändamål du vill samla in till.
  2. Skapa ett konto med mejl eller Facebook-inloggning och välj ett namn på din egen insamling.
  3. Dela med dina vänner och bekanta för att få insamlingen att växa.

Vad är en insamling?

En insamling är en aktivitet som samlar in pengar för att stödja Plan Internationals arbete för barns rättigheter och flickors lika villkor. De vanligaste anledningarna till att starta en egen insamling är för att hedra någon, eller i samband med något firande som till exempel bröllop, dop eller födelsedag. Men också du som ska delta i ett lopp – löplopp, cykellopp eller kanske triathlon kan göra en insamling och engagera vänner och bekanta i ditt deltagande. Det är bara fantasin som sätter gränser.

Kostar det något att starta en insamling?

Nej, det kostar inget att starta en insamling.

Vem kan starta en egen insamling?

Alla kan starta en egen insamling! Du kan starta en egen insamling som privatperson, gå ihop ett gäng kollegor eller som skolklass. Alla privatpersoner kan skapa användarkonto och starta en insamling. Även skolor, UF-företag och ideella föreningar räknas som privatpersoner.

Hur ändrar jag på min insamlingssida?

Logga in på ditt konto. På din insamlingssida kan du ändra namn, målbelopp, måldatum, beskrivning, bild och länk till presentationsfilm.

Kan jag använda vilken bild jag vill som insamlingsbild?

Ja, du kan välja en personlig bild som insamlingsbild så länge den inte kan uppfattas som stötande.

Hur gör jag för att avsluta min insamling?

För att avsluta din insamling går du in på din insamlingssida och klickar på ”Ändra insamling”. Där hittar du knappen ”Avsluta” som stänger din insamling.

Hur ger jag en gåva till en insamling?

Sök upp den insamling som du vill stödja. Klicka på ”Ge gåva”. Ange vilket belopp du vill ge och fyll i dina kontokortsuppgifter. Följ instruktionerna i gåvoflödet. Din betalning hanteras säkert via Paynova.

Varför får jag ett mejl med ämnet "Var det något som gick fel?"

Om du går till betalsidan och sedan ändrar dig och avbryter betalningen så skickar vårt system automatiskt ut ett mejl till dig. Detta för att se så att systemet fungerar som det ska och för att vi alltid vill förbättra oss.
Kan du se ditt namn och gåvan på insamlingssidan så har din betalning gått igenom. Om du ändå har fått ett mejl kan det vara för att du har ändrat betalsätt eller summa innan du genomfört betalningen.

Hur vet jag att pengarna går fram?

Plan Internaionals samarbetspartner Funder Sweden garanterar en säker och trygg betalning via Paynova.

Hur stor del av mina pengar går fram till ändamålet?

I de aktiviteter och kampanjer vi gör så tar vi hänsyn till svensk insamlingskontrolls regler att våra insamlings- och administrationskostnader totalt inte får överstiga 25%. 2016 var våra insamlings- och administrationskostnader 15,9%.

Vart vänder jag mig om jag har frågor?

Hittar du inte svaret på din fråga är du välkommen att kontakta oss på  insamling@plansverige.org eller 08-58 77 55 00.